Feng Shui & andere begrippen


Feng ShuiFeng Shui spreek je uit als ‘Foeng Swee’ en is een oude Chinese filosofie. Feng Shui betekent letterlijk ‘Wind en water’. De basis van deze eeuwenoude leer wordt gevormd door de wisselwerking tussen Yin & Yang, de levensenergie Chi en de vijf elementenleer. Samen geven ze waardevolle inzichten over jouw relatie met je omgeving en hoe je die in balans kunt brengen.

Wat doet Feng Shui?
Feng Shui laat de relatie zien tussen jou en je omgeving. Door de energiestroom in een bepaalde ruimte of huis in kaart te brengen, kun je zien waar deze bijvoorbeeld stroomt of stagneert. En hoe je met behulp van enkele aanpassingen je levensenergie in harmonie weer kunt laten stromen. Niet alleen in je huis, maar ook in jezelf. Alles is immers energie en alles is met elkaar verbonden. Goede Feng Shui kan je niet zien, dit kun je voelen!

Conceptual Feng ShuiEr zijn diverse vormen van Feng Shui. Ik werk met Conceptual Feng Shui. Dit een praktische vorm van Feng Shui, waarbij de energetische verbinding tussen jou en je omgeving centraal staat. Met heel praktische handvaten kun je met deze vorm van Feng Shui je ruimtes zo inrichten dat er een harmonisch evenwicht ontstaat.

Yin & Yang
Alles in de natuur is in lijn met de wet van Yin en Yang. Je zou kunnen zeggen dat Yin het vrouwelijke, de stilte, het ‘zijn’ vertegenwoordigt en Yang het mannelijke, de beweging en het doen. Voor heelheid zijn beide krachten nodig, maar de een is niet beter dan de ander. Uit de interactie tussen Yin en Yang ontstaan de vijf elementen.

Met het toepassen van Feng Shui streven we ernaar om de yin-yang of tegengestelde krachten (ook wel elementen genoemd) in je woonhuis, kamer, werkplek of in jezelf in evenwicht te brengen.

Vijf elementen

De vijf elementen zijn hout, vuur, aarde, metaal en water. Ieder element staat voor een bepaalde kracht in onszelf en om ons heen. Feng Shui gebruikt deze vijf elementenleer o.a. om beweging en verandering in energie te duiden.

Levensenergie ChiHet basisprincipe van Feng Shui houdt zich bezig met de energiestroom, de Chi-Flow, in huis. In de Chi-analyse kijken we hoe de energiestroom in een ruimte of je huis loopt, waar deze stagneert, vertraagt of juist versnelt.

De Ba GuaDe Ba Gua is een Feng Shui tool die gebruikt wordt om een plattegrond van je woning of werkplek te analyseren. Het onthult de energetische structuur van je huis en geeft waardevolle informatie over ons huis in relatie tot onszelf.